Händer inte mycket här...

Jag har mitt första höstlov på flera år. Det började på måndagen med att jag blev förkyld och det enda "roliga" jag har gjort är att plugga. Vilket lov va? :D
Det som är positivt är att jag kan koncentrera mig på tentorna utan att ha några föreläsningar som man måste gå på, så det är skönt :D

Nu har jag hällt i mig kaffe så nu är det bara att köra igång!

<3 Limp

Galen dag!

Galet tempo på jobbet idag! Kul när man får sälja mycket och när det är mycket folk :D
Lite trött i benen nu...
 
Här är den underbara koftan som jag har fått från älsk <3
 
 
Ikväll ska jag göra något så roligt som att plugga. Vilken lördagskväll men vad gör man? Nu är det satsa som gäller!
 
Ha en mysig kväll nu! Lite chips och vin kommer att slinka ner här också ;)
 
<3 Limpi

Har sagt det förr...

men det skadar inte att det tas upp igen :D
Jag har världens finaste och bästa pojkvän! Det är bara så!
Han är min hjälte som alltid ställer upp och som muntrar upp mig när jag är arg, ledsen eller på dåligt humör. Mitt dåliga humör smittar aldrig av sig på honom. Han är alltid glad och positiv  <3
 
Förra veckan fick jag ju en topp som en uppmuntran och pepp för att orka fortsätta med mitt pluggande. Ska lägga upp en bild jag lovar, men nu sitter jag och pluggar som bäst plus att jag fixar naglarna samtidigt så lacket har inte torkat ;)
 
Igår hade jag en riktig skitmorgon då jag vaknade med ett dåligt humör. Jag hade inte alls lust att jobba och ingenting fungerade som det skulle :/ Usch! Jag känner inte igen mig själv! Detta är inte jag! Jag är den som alltid är glad och som ser positivt på det mesta! Jocke fanns där såklart och tröstade och sa att "såna här dagar är dagar som brukar kunna bli dom bästa!". Och så bra den blev!
 
Det var riktigt roligt att komma till jobbet! Skönt att slippa pluggandet ett tag och tänka på något annat :D Efter en stund ringer Jocke och säger att jag ska kolla min inbox. Jag öppnar och där finns en bild på en jättefin kofta från Filippa K. Han frågar om jag tycker att den är fin? Den är superfin säger jag och då säger han "Då är den din!". Blir överlycklig såklart men frågar varför? Jag har ju precis fått en present och han ska ju inte skämma bort mig sådär! Jag får fyra anledningar:
1.  För att jag kämpar så bra med pluggandet
2. För att jag är så duktig på att jobba
3. För att jag är världens underbaraste flickvän
4 . För att han älskar mig så mycket
 
<3 Hur bäst får man vara?
 
 
Älskar dig mest av allt <3 <3 <3
 
 
 

Middag förberedd :D

Har förberett middag och den här sköningen ska användas:
 
Jag och Jocke har lånat den här av Cronja, och tror inte att hon har något emot det när hon ändå är i NY ;) Hihi!
Är av modell äldre man jag tror att den är grym :D
 
Jocke är ute och springer och så fort han kommer hem ska det gräddas våfflor! MUMS!
 
<3 Limpi
 
 

Laddat upp!

Nu sitter jag här i skolan och ska köra gärnet idag! Har laddat upp med äckligt te(de goda tepåsarna var slut), mackor och lunch så inga undanflykter nu! 😊

Hoppas att ni andra har en bättre dag än vad jag har!

Limp <3


Har det lite tufft...

därför får bloggen lida! Inte roligt men så är det. Har otroligt mycket i skolan och känner mig superstressad! Allt verkar oändligt långt bort nu innan jag är klar, men jag ska inte ge upp! Det här ska bara fungera!
Jag ser fram emot december då vi åker till NY och jag och J har bokat in lite andra smågrejer att se fram emot :D Det blir en tripp hem till mamsen och papsen i början på november så det blir mysigt.
Snart så är det ju advent igen också! Oj vad tiden går snabbt! Ser fram emot att få mysa hela december med ljus, lussebullar, julmusik och glögg
 
I fredags hade jag en dålig dag helt enkelt. Vet inte varför. Kom hem och var allmänt trött och på dåligt humör. Vilken tur då att jag har världens bästa pojkvän hemma som överraskar med en present när man kommer hem!
Resten av helgen har ägnats åt jobb och på lördag kväll var jag och J bjudna på teater/musikal tillsammans med hela klanen Carlsson :D Föreställningen hette "Next to normal" och kan verkligen rekommenderas. Otroligt bra sång och musik med Dan Ekborg och Lisa Nilsson mfl. Det var hur trevligt som helst! Tack för jättegod mat och ett bra arrangemang! Det muntrade också upp mig otroligt mycket <3

Slut på pluggpausen! :D

Love Limpi <3

P.S Lovar att lägga upp mer bilder också! Bla på toppen som jag fick men nu är det för mörkt för att ta en bra bild. Jag och syrran delar ju faktiskt på en systemkamera och jag tycker att det är min tur att ta hand om den ett tag nu :D D.S

Pustar ut :)

Med en kopp te och en supergod kanelbulle som jag har införskaffat på en loppis idag.
Var och hälsade på sötaste Hanna som var med och arrangerade loppisen så det blev två flugor i en smäll där!

Innan jag var på loppis så passade jag på att städa :) Fick ett ryck i morse och städade hela lägenheten så nu är de så fint och mysigt! :D
Sen drog jag en vända på stan med ett mission; att hitta en ny dunjacka! Jag hittade två :D Kunde inte bestämma mig för vem som var bäst så jag köpte båda :D
Nu ska jag prova här hemma ordentligt och be om att få lite smakråd från J :D

Har sagt det förr...

Men jag kan inte strunta i att påpeka det igen.
Varje år vid den här tiden när vi går mot mörkare, tråkigare och gråare tider så är det ett stort gäng människor som hakar på denna trend. Yngre tjejer/kvinnor är ganska så bra på att undvika detta likaså killar och yngre män. Jag skulle säga att det är männen som rentav är bäst på att klä upp sig sådär lagom snyggt nu i höst (förutom gubben som sitter mitt emot mig på pendeln då. Han har de skitigaste jeansen som jag någonsin sett).
Åter till ämnet; Gruppen som hakar på den gråa och glåmiga looken är framförallt kvinnor i 35-60 års åldern. En stor grupp alltså!
Vad jag vill säga är att man absolut inte behöver vara helspacklad när man går till jobbet och man behöver inte alltid vara redo för en aw, men man kan väl iaf dra på sig lite mascara och lite rouge på kinderna så man ser lite pigg ut? Det skulle se bättre ut om de iaf hade en snygg outfit, men varför bemöda sig? Den grå kappan passar förträffligt med den gråa hyn, den tråkiga frisyren med den obligatoriska utväxten som bara är som den är och mysbyxor är ju så sköna!
Så skärpning kvinnor!!! Man behöver inte bli grå och trist bara för att vi går mot såna tider :)

Folk går extra långsamt idag också. Nu har jag även fått det sagt ;)

<3 Limpi


På begäran!

Här är receptet på de grymt goda Amerikanska blåbärspannkakorna som jag gjorde förut :D
 

Amerikanska blåbärspannkakor

 

Det här receptet är mycket typsikt amerikanskt. Pannkakorna skall vara små, och mycket tjockare än svenska, en centimeter tjocka är inget ovanligt.

Till pannkakorna rekommenderas vaniljglass :D Det var grymt gott! Älsk. körde lönnsirap och det var lika gott det!

 

Du behöver:

  • knappt 5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • en dryg ½ dl socker
  • 2 ½ dl crème fraiche
  • 1 ½ dl mjölk (Står det i receptet men jag tog mer! Annars hade det blivit deg)
  • 2 ägg
  • 50 g smör
  • 250 g blåbär (färska eller frysta)

Gör så här:

Smällt smöret och låt det svalna.

Blanda torrprodukterna. Separera äggulorna från vitan. Blanda noga gulorna med crème fraichen, mjölken och smöret. Blanda i torrprodukterna och vispa till en jämn smet.

Vispa äggvitorna till skum med elvisp, skummet skall bli hårt och blankt. Blanda varsamt i den vispade äggvitan och blåbären i smeten.

Stek på låg värme. En halv deciliter smet kan vara lagom per pannkaka. Ha inte för mycket värme, tjocka pannkakor behöver bli lite bakade i pannan, och blåbären bör inte brännas. När du ser bubblor på översidan på pannkakan är den dags att vända.

Håll färdiga pannkakor varma i ugnen, men ha inte för varmt! Max runt 75 grader.

Mumma! <3

Hittade receptet här :D 

 

Vad är Kinesiologitejp?

Googlade vidare på det här med kinesiologitejp och fick fram följande fakta:
 
Kinesiology Tape utvecklades av Dr Kenzo Kase i Japan för snart 25 år sedan och metoden används nu för idrottsskador och rehabiliteringen över hela världen. Grundtanken bakom tapen är att förstärka kroppens läkningsprocesser med ett nytt material och tekniken har visat sig vara mycket positiv i rehabiliteringssyfte. Tapen överför en s.k "positiv sensorisk information" till kroppen och anses på så sätt gynna kroppens läkningsprocess.
 
Egenskaper:
 
Kinesiology Tape bildar små veck eller upphöjningar under huden vid tejpning och därigenom minskar trycket mot smärtområdet. Man får en ökad cirkulation och en smärtlindring uppstår. Kinesiolgy Tape lindrar smärta, reducerar inflammationer, och låter musklerna slappna av samtidigt som dess rörelser förbättras. En del idrottare använder främst tapen för att förhöja prestanda vid träning/tävling (det var alltså därför som man såg så mycket tejp i olika färger under OS!). 
Tapens unika material ger oftast en omedelbar effekt efter appliceringen. Till skillnad mot vanlig coachtejp så ger Kinesiology Tape full rörlighet i såväl muskler som leder men med en bibehållen stödfunktion. Då tapen är tunn och elastisk samt har en vattenavledande konstruktion, är det möjligt att duscha och bada med den utan att behöva byta tapen. Då tapen kan sitta på dygnet runt ökar möjligheten till kontinuerlig läkprocess vilket kan förkorta rehabiliteringstiden.
 
Vad kan behandlas?

Kinesiology Tape används av allt fler kliniker och sjukgymnaster just därför att användningsområdena är så många. I Sverige används Kinesiology Tape idag till; spänningshuvudvärk, migrän, frozen shoulder, impingement, nackspärr, muskelvärk, ländryggssmärtor, ryggskott/lumbago, bäckenbesvär, muskelspänning, stukningar, tennisarmbåge, golfarmbåge,(epicondylit) muskelsträckningar, muskelbristningar, lårkaka, piriformis syndrom, whiplashskador, knäartros, ledbansskador, mensiskskador, hallux vallgus, droppfot, fingerartros, plantarfacit, compartment syndrome, överansträngda muskler mm.

 
<3 Limpi
 
 

Som semester :D

Veckan rullar på och det känns som att ha semester om man jämför med föregående vecka :)
Veckan har börjat bra också! Igår blev det en löprunda igen innan skolan. Har ju haft problem men ett knä som har resulterat i att jag har fått ont i höften på motsvarande sida. Säkert för att kroppen själv försöker att kompensera att jag springer annorlunda när jag har ont :) Fick i helgen nys om Kinesiologitejp. Ringde upp syrran och rådfrågade lite och hon tyckte att jag skulle testa :) 
Tejpade med vanlig coachtejp under knäskålen för att stabilisera knät och så tejpade jag med Kinesiologitejpen från punkten på höften (själva bäckenbenskanten) där jag har ont och en liten bit nedåt :) 
Vet ej om det beror på att jag har vilat i en vecka men det kändes faktiskt mycket bättre! :) Brukar få mest ont efter träning men även det har lindrats avsevärt! Tejpen ska sitta på tills den ramlar av, så den får väl sitta då :) I morgon så blir det ett pass igen och då ska jag försöka mig på den längre rundan :)

Har fått ett positivt besked den här veckan ang. min utbildning och jag har även lagt andra jobbiga saker bakom mig så den här veckan får gärna fortsätta som den börjat! :D

<3 Limpi

I badet...

Ligger i badet och bloggar :) Vore så typiskt mig att tappa telefonen i badet, men än så länge går det bra! ;)

Tar en välbehövlig paus nu från allt vad plugg heter! Har inte blivit något bloggande nu på några dagar av vissa skäl. Hade en tenta i fredags, jobbade hela helgen tillsammans med grymt festande (Tack K för en grym tillställning och grattis igen! ).
I måndags och igår var det mer pluggande inför dagens tenta och tentan på fredag. Behöver jag ens nämna att jag är jäkligt sugen på en semester från allt nu?
Men jag fortsätter att motivera mig hela tiden och jag tänker fortsätta att kämpa! Även fast det känns tungt och det är lite mycket nu så kommer det att gå! Har så många som stöttar mig också. Ett extra <3 till er :D

Har precis skickat in en ansökan om en jättehäftig grej som jag berättar mer om senare ;) Det gäller att ha något att se fram emot!

Work Hard!
<3 Limpi


RSS 2.0