I made it!

Mdnattsloppet var bland de roligaste som jag har varit med om! :D
Vilken stämning och vilket drag! Det här ska göras om nästa år! 
Jag klarade mig under timmen på 58:58 minuter och jag höll en snitt på 5.54 min/km och det får jag vara nöjd med då jag inte har kunnat hålla igång hela sommaren :D 
 
Jag rekommenderar verkligen alla att sätta detta som mål inför nästa sommar! Pepp pepp!
 
Ha det bäst!
 
 
 

Ingen träningsvärk!

Så skönt att vakna upp och inte ha känslan av att ha blivit överkörd av något :D
Det gick riktigt bra att springa igår. Hakade på grabbarna och följde med riktigt bra i deras tempo :D Fick lite känningar av det dumma knät igår igen så när de ökade tempot på slutet så tog jag det lite lugnare. Även fast jag gjorde det så höll jag ett riktigt bra tempo och jag har aldrig sprungit den rundan så snabbt :D Känns super! Klart laddad inför Midnattsloppet på lördag! :D

Pluggar idag som vanligt! Nästa tenta är på måndag. Bara att köra på! Ikväll så blir det ett riktigt fredagsmys iaf!

Ha det bäst!

Love Limpi <3

One down...

Törs nästan säga att jag klarade tentan idag :D
Känns otroligt skönt!
Har pluggat som en galning så det har inte blivit så mycket skrivande här på bloggen. Inte så intressant att skriva "Ja idag så har jag pluggat igen.." Vilken nyhet liksom ;) 
 
En rolig nyhet är iaf att New York är bokat under jul och nyår! Weeeei! Ska bli underbart! Nu har man verkligen något att se fram emot under den långa och tråkiga hösten :D
 
 
Sitter nu och bara slappar och väntar på att älsk ska komma hem. Lovade att jag skulle följa med han och sin käre bror ut och springa :/ Orkar inte egentligen men det kommer inte att godtas som en ursäkt, och jag har inte kommit på något bättre så det är väl bara att knyta på sig skorna ;) 
 
Ha det bäst!
 
Love Limpi <3

Smått irriterad!

Är lite less på allt möjligt just nu. Kan bero på den pissiga sommaren, för mycket plugg eller vad vet jag??

Måste bara ventilera angående något som jag har irriterat mig på extra mycket under den senaste tiden och det är SÄRSKRIVNING! Särskrivningen dominerar i hög grad på Fejjan och det stör mig varenda dag!
Har inte folk gått i skolan? Och i så fall vad är det som är fel med den svenska skolan??? Måste bara meddela att särskrivning inte ens existerar i det svenska språket! Har full förståelse för de som kommer från England eller USA där man alltid använder särskrivning.
Nu låter jag som en riktig bitterkärring som inte har något vettigt för mig och så kanske det är också ;)
Om man är osäker på hur det stavas, skriv det inte eller kolla upp det först! :D

Hoppas att ni har en bättre dag än vad jag har! :D



Dax att maxxa! :D

Hårdkörning inom flera kategorier börjar nu! :D
Midnattsloppet är om ganska precis en vecka. Det var så dags att börja den seriösa löpträningen igår (Eeeehhe). Det blev 9 km och det gick faktiskt riktigt bra, trots att jag pga både knäskada och förkylning på det inte har kunnat springa på över 4 veckor! Det kändes lätt, det var inte för varmt ute och knät kändes bra! Underbara skor som jag har köpt säger jag bara! Nu är det bara att köra på så gott som det går till veckan. 1 mil klarar jag, det är inte det men det hade ju varit kul att springa när jag är i bra form :D
 
Löpning får varvas med plugg. Två tentor på g. Pust! Sitter varje dag och bara nöter. Skittråkigt men ett måste. Faktiskt bra att det är kasst väder, då behöver man inte vara ledsen för att man sitter inne och pluggar :D
 
Här kan ni se min löpkurva:
 
 
Hade det lite tyngre direkt efter 4 km men det lutade uppför hela tiden! Efter det släppte det och det kändes mycket bättre! :)
 
Nu ska jag plugga lite till!
 
Tjo! <3
 
 

Inget intressant!

Har verkligen inget roligt att skriva om! 
Det enda jag gör är att plugga. Plugg plugg pluggeliplugg! Men vad göra?
Har varit riktigt förkyld nu ett tag så har verkligen inte haft möjlighet att prova mina nya löparskor :/
Därför har jag nyss kört ett pass av mitt ihopplockade hemmaträningsprogram :D
 
Detta gör jag för att forma framförallt rumpa och lår:
 
Hunden
Tränar: Rumpans sidmuskler.
Gör såhär: Ställ dig på alla fyra på golvet. Håll ryggen rak och magen lätt spänd. Lyft nu ett ben uppåt i sidled så att foten kommer i höjd med rumpan. Du ska känna hur det spänner i rumpmusklerna. Gå tillbaka ner och upprepa övningen. Upprepa med det andra benet
Gör: 15 repetitioner x 2.
 
 
Bryggan
Tränar: Rumpa och lite baksida lår.
Gör såhär: Ligg på rygg på golvet med böjda ben och hela fötterna i golvet. Håll armarna raka längs kroppens sidor med handflatorna i golvet. Håll magen spänd och ryggen rak. Lyft upp hela rumpan från golvet och pressa höften upp mot taket så att du känner hur det spänner i rumpmusklerna. Om det inte känns så mycket så kan det hjälpa att ha en ihoprullad handduk mellan knäna :D Gå tillbaka och upprepa. 
Gör: 15 repetitioner x 2. 
 
 
 
Utfallet
Tränar: Rumpa och lår.
Gör såhär: Stå med fötterna parallella och händerna i midjan. Ta ett stort kliv framåt med ett ben och sänk ner kroppen så att knä- och höftleder får nittio graders vinkel. Gå inte så långt ner att knäet nuddar golvet. Sträck på benen och kliv tillbaka. Upprepa övningen från början med motsatt ben. 
Gör: 15 repetitioner x 2 på varje ben.
 
 
 
Knäböjen
Tränar: Rumpa och lår.
Gör såhär: Stå med fötterna parallella och höftbrett isär, armarna längs kroppen. Sänk dig ner till ”sittande” ställning och höj samtidigt armarna rakt ut, rakt fram. Gå så djupt ner att höft- och knäled får nittio graders vinkel. Håll ryggen rak och magen lätt spänd. Gå upp till startposition och upprepa.
Gör: 15 repetitioner x 2.
 
 
Övningarna och bilderna är lånade från Batgirls blogg: http://batgirlsblogg.blogspot.se/2009/01/enkla-vningar-att-gra-hemma-som-formar.html
 
Uppåtspark
Tränar: Rumpa
Gör såhär: Använd samma utgångsposition som "Hunden". Böj benet lätt och sparka rakt upp. Gå ner långsamt och upprepa. Ha inte för bråttom utan genomför övningen lugnt och metodiskt.
Gör: 15 repetitioner x 2
 
 
Insida lår
Gör såhär: Lägg dig på sidan. Böj det övre benet och ha det framför dig. Om det känns lättare kan du hålla i det med övre armen. Lyft sedan det undre benet rakt upp. Byt sida och upprepa!
Gör: 15 repetitioner x 2
 
 
 
Sedan avslutar jag med den klassiska plankan :D En av de bästa övningarna för en snygg mage!
Väldigt lätt att fuska här! Jag ser många som gör den här med rumpan alldeles för högt upp och jag fuskar gärna själv ;) Bra att ha någon som kan korrigera eller en bra spegel så att man kan se om man gör rätt! Det här ska vara jättejobbigt! Tänk på att fösöka att ha kroppen så rak som möjligt!
Jag brukar köra i 1min x 2
 
 
 
Lycka till! Och jag lovar att det är jobbigare än vad det verkar och ser ut som ;)
 
Love Limpi <3
 

RSS 2.0