På begäran!

Här är receptet på de grymt goda Amerikanska blåbärspannkakorna som jag gjorde förut :D
 

Amerikanska blåbärspannkakor

 

Det här receptet är mycket typsikt amerikanskt. Pannkakorna skall vara små, och mycket tjockare än svenska, en centimeter tjocka är inget ovanligt.

Till pannkakorna rekommenderas vaniljglass :D Det var grymt gott! Älsk. körde lönnsirap och det var lika gott det!

 

Du behöver:

  • knappt 5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • en dryg ½ dl socker
  • 2 ½ dl crème fraiche
  • 1 ½ dl mjölk (Står det i receptet men jag tog mer! Annars hade det blivit deg)
  • 2 ägg
  • 50 g smör
  • 250 g blåbär (färska eller frysta)

Gör så här:

Smällt smöret och låt det svalna.

Blanda torrprodukterna. Separera äggulorna från vitan. Blanda noga gulorna med crème fraichen, mjölken och smöret. Blanda i torrprodukterna och vispa till en jämn smet.

Vispa äggvitorna till skum med elvisp, skummet skall bli hårt och blankt. Blanda varsamt i den vispade äggvitan och blåbären i smeten.

Stek på låg värme. En halv deciliter smet kan vara lagom per pannkaka. Ha inte för mycket värme, tjocka pannkakor behöver bli lite bakade i pannan, och blåbären bör inte brännas. När du ser bubblor på översidan på pannkakan är den dags att vända.

Håll färdiga pannkakor varma i ugnen, men ha inte för varmt! Max runt 75 grader.

Mumma! <3

Hittade receptet här :D 

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0