På begäran!
Amerikanska blåbärspannkakor
Det här receptet är mycket typsikt amerikanskt. Pannkakorna skall vara små, och mycket tjockare än svenska, en centimeter tjocka är inget ovanligt.
Till pannkakorna rekommenderas vaniljglass :D Det var grymt gott! Älsk. körde lönnsirap och det var lika gott det!
Du behöver:
- knappt 5 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 1 tsk salt
- en dryg ½ dl socker
- 2 ½ dl crème fraiche
- 1 ½ dl mjölk (Står det i receptet men jag tog mer! Annars hade det blivit deg)
- 2 ägg
- 50 g smör
- 250 g blåbär (färska eller frysta)
Gör så här:
Smällt smöret och låt det svalna.
Blanda torrprodukterna. Separera äggulorna från vitan. Blanda noga gulorna med crème fraichen, mjölken och smöret. Blanda i torrprodukterna och vispa till en jämn smet.
Vispa äggvitorna till skum med elvisp, skummet skall bli hårt och blankt. Blanda varsamt i den vispade äggvitan och blåbären i smeten.
Stek på låg värme. En halv deciliter smet kan vara lagom per pannkaka. Ha inte för mycket värme, tjocka pannkakor behöver bli lite bakade i pannan, och blåbären bör inte brännas. När du ser bubblor på översidan på pannkakan är den dags att vända.
Håll färdiga pannkakor varma i ugnen, men ha inte för varmt! Max runt 75 grader.
Mumma! <3
Hittade receptet här :D
